Sieradenverzorging – Honojoy
Meteen naar de content

Alleen vandaag: 1 GRATIS ring bij iedere bestelling.

Voor 23:45 besteld (ma-vr), morgen in huis

Sieradenverzorging

Met deze drie tips ga je zorgvuldig om met je sieraden

Sieraden zijn iets bijzonders. Ze zijn de perfecte match met je favoriete outfit. Elke dag wordt mooier met de juiste ringen, armbanden of oorbellen. Of je nu naar je werk gaat, studeert, een avondje op stap gaat of lekker thuis blijft, het juiste sieraad is onmisbaar. Iedereen wil graag zo lang mogelijk blijven genieten van mooie sieraden. Maar hoe doe je dat eigenlijk; zuinig zijn op je sieraden? In deze gids geven we je drie tips over hoe je jouw sieraden het beste schoonmaakt.

Tip 1:  Bewaar je sieraden goed en zorgvuldig.

Wie goed voor de dag wil komen is bewust met het dragen van sieraden bezig. Dat bijzondere paar oorbellen, die mooie ketting of je favoriete armband wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen dragen. Hoewel je ze het liefst zo vaak mogelijk draagt, is het ook belangrijk je geliefde sieraden zorgvuldig te bewaren. Het makkelijkste is om ze originele verpakking of in een doosje te stoppen als je ze niet draagt. Zo raken je mooiste sieraden niet beschadigd en is de kans ook een stuk kleiner dat je ze kwijtraakt. Want geef toe, dat zou toch eeuwig zonde zijn?

Tip 2: Bewaar je sieraden op de juiste temperatuur.

Misschien heb je wel sieraden die je graag draagt omdat er een bijzonder verhaal of een unieke herinnering aan verbonden is. Zeker als het gouden of zilveren sieraden betreft, is het belangrijk deze op de juiste manier te bewaren om beschadigingen aan het materiaal te voorkomen. Een droge plek is daarvoor noodzakelijk. De gemiddelde kamertemperatuur in Nederland ligt tussen de 20 en 25°C. Je badkamer is bijvoorbeeld stukke warmer en vochtiger. Omdat dit het oxideren van je sieraden versnelt moet je je sieraden nooit in warmere plekken zoals de badkamer bewaren.

Tip 3: Zorg voor overzicht

Het klinkt misschien als het intrappen van een open deur, maar je sieraden overzichtelijk bewaren is een belangrijk idee. Door te kiezen voor een speciale sieradendoos die bekleed is met zacht materiaal, beschadigen je favoriete items zeker weten niet. Daarbij is het voor jezelf ook veel prettiger om een goed overzicht te hebben over al dat moois. Zo kun je ’s ochtends makkelijk je lievelingsoutfit aantrekken en in een oogopslag zien welke sieraden je daarbij gaat dragen. Zo kom je zeker weten goed voor de dag en kun je genieten van sieraden in top staat. Honojoy komt binnenkort met haar nieuwe sieradendoos, blijf hiervan op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

 

Zo maak je jouw sieraden makkelijk schoon.

Mooie sieraden wil natuurlijk iedereen. Als je ze koopt zijn ze prachtig en een lust voor het oog. Maar hoe zorg je er nu zo goed mogelijk voor dat je jaren draagplezier van je aankoop hebt? Veel mensen zien op tegen het schoonmaken van sieraden. Toch hoeft dat helemaal geen zeeën van tijd te kosten. Als je je favoriete ring, armband of setje oorbellen op de juiste manier schoonmaakt, hou je zelfs tijd over. Dat komt goed uit, want in die tijd kun je de show stelen met het sieraad dat je doet laten stralen.

Sieraden verdienen verzorging

Sieraden zijn uiterst persoonlijk. Het verhaal erachter is persoonlijk, maar de reden waarom je ze draagt minstens net zoveel. Misschien draag je alleen sieraden bij een bijzondere gelegenheid. Een bruiloft, een feestje of een etentje. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dagelijks je favoriete items draagt. Hoe vaak je ze ook aan, in of om hebt, sieraden verdienen aandacht en liefde. Die kun je ze geven met de juiste verzorging door ze op een goede manier schoon te maken.

Zilverpoetsdoek als wondermiddel

Zilveren sieraden zijn en blijven populair. Logisch, want dit materiaal is stijlvol en tijdloos. Een zilveren armband of ring doet het goed bij elke kledingstijl. Ook zilveren oorbellen zijn een lust voor het oog. Zilver heeft de neiging om dof te worden na verloop van tijd. Zonde, want dit doet echt afbreuk aan het materiaal en dus ook aan je uitstraling. Gelukkig kun je met een zilverpoetsdoek je zilveren sieraden een echte oppepper geven. Zo’n doek kost een paar euro en je doet er lang mee. Een must dus voor iedereen die van zilveren sieraden houdt.

Goud en staal

Nog zo’n onmisbaar onderhoudsmiddel van zilver is afwasmiddel. Ook zeep kan vaak goed ingezet worden om je sieraden schoon te maken. Je kunt een zachte tandenborstel gebruiken om in alle hoekjes te komen zonder het materiaal te beschadigen  Je wast zo makkelijk vuil weg waardoor je items weer gaan blinken alsof ze net nieuw zijn. Ook gouden sieraden kun je op deze manier oppoetsen. Hoewel stalen sieraden van zichzelf al nauwelijks verkleuren is een sopje van water en zeep ook voor dit materiaal geschikt voor een opfrisser. Het resultaat: sieraden die altijd als nieuw blijven en die je met veel plezier jarenlang kunt dragen!

Vandaag besteld, volgende werkdag in huis

30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later