Self Love Gids – Honojoy
Meteen naar de content

Alleen vandaag: 1 GRATIS ring bij iedere bestelling.

Voor 23:45 besteld (ma-vr), morgen in huis

Self Love Gids

Self Love Gids

 

Wat is self love en hoe laat je dit groeien?

Self love, in het Nederlands ook wel zelfliefde genoemd, is meer dan alleen je goed voelen. Het is het waarderen van jezelf. Hierdoor doe je dingen en maak je beslissingen die zorgen voor lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. Zelfliefde betekent jezelf accepteren zoals je bent, inclusief de kanten waarmee je minder blij bent. Het ligt aan de basis van een gelukkig en tevreden leven. 


Een gebrek aan zelfliefde is de oorzaak van veel (gezondheids)problemen. Want vind je jezelf het niet waard, dan zorg je ook minder goed voor jezelf. Door zelfliefde maak je de voor jou juiste keuzes en bewandel jij het pad dat voor jou is bestemd. Door wat je doet en denkt kan de dynamische zelfliefde groeien. Dit maakt het ook makkelijker om liefde weer door te geven. Hoe laat je zelfliefde groeien? 


1. Je eigen keuzes maken

Wanneer je over self love beschikt, ben je in staat om bewust te voelen en te denken. Zo ben je je bewust van wie je bent en wat je wilt. Daar gedraag je je dan ook naar. Onder andere door je eigen keuzes te maken. Door je hart te laten spreken en deze te volgen, stijgt je eigenwaarde en je positieve energie, wat je zelfliefde nog meer versterkt. Zo ontstaat een positieve loop. 


2. Goed voor jezelf zorgen

Jouw lichaam is een tempel en zo dient deze ook behandeld te worden. Dit betekent dat je luistert naar wat je lichaam nodig heeft. Je slaapt voldoende, eet voldoende en gezond en beweegt dagelijks. Ook onderhoud je sociale contacten. Door de juiste zelfzorg wordt het makkelijker om je zelfliefde te doen groeien. 


3. Grenzen leren stellen en nee durven zeggen

Grenzen leren stellen kan erg spannend zijn, zeker wanneer je je altijd naar anderen hebt geschikt. Maar wanneer je je realiseert dat ‘ja’ zeggen tegen iemand anders meestal ‘nee’ betekent voor jezelf, zie je in hoe je jezelf tekort doet. Self love betekent soms ook je grenzen aangeven en je hier niet schuldig over voelen. 


4. Jouw levensdoel formuleren

Zonder doelen in je leven kan er geen zingeving, het geven van betekenis aan je leven, bestaan. Wanneer je een doel voor ogen hebt, geef je zelf sturing aan je leven. Dit heeft onder andere tot gevolg dat je keuzes maakt die daarbij passen. Dit levert een fijn gevoel op en verbetert je eigenwaarde, waardoor je meer van jezelf kunt gaan houden. 


5. Milder voor jezelf zijn

Beschik je over te weinig self love, dan ben je zeer waarschijnlijk behoorlijk kritisch naar jezelf. Je rekent jezelf misschien af op fouten, kunt complimentjes maar moeilijk accepteren en stelt hogere eisen dan je voor anderen zou stellen. Wanneer je iets milder voor jezelf bent, kun je positiever over jezelf gaan denken. 

6. Tijd voor jezelf vrijmaken

De druk die de maatschappij je in allerlei opzichten oplegt, zorgt ervoor dat tijd voor jezelf er nogal eens bij inschiet. Wanneer je daar altijd je schouders voor ophaalt en het gebrek aan me-time accepteert, ondervind je daar in de toekomst de gevolgen van. Gun jezelf wat quality time om optimaal in het leven te staan, desnoods door het in je agenda te plannen. 


7. Dingen doen die je blij maken

Door dingen te doen waarvan je geniet, ga je angst, stress en depressieve gevoelens tegen. Zo ervaar je een groter geluksgevoel. Wanneer je gelukkig bent, is het ook makkelijker om zelfliefde te voelen. De twee beïnvloeden elkaar wederzijds. Gun jezelf dus eens vaker dingen waarvan je blij wordt. 


Bonustip

We willen graag afsluiten met een bonustip: een mooi cadeautje, speciaal voor jou. De Lomi Lomi Love is een prachtige armband ontwikkeld op basis van de Hawaiiaanse Lomi Lomi. Dit is een massagetechniek die geïnspireerd is op het ritme van de natuurlijke bewegingen. De kracht van de edelstenen op je huid kalmeren je lichaam en geest en maken meer ruimte voor self love. En omdat ook wij goed voor jou willen zorgen, ontvang je met de code SELFLOVE10 10% korting.

Vandaag besteld, volgende werkdag in huis

30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later