Affirmaties, is het wat voor mij? – Honojoy
Meteen naar de content

Alleen vandaag: 1 GRATIS ring bij iedere bestelling.

Voor 23:45 besteld (ma-vr), morgen in huis

Affirmaties, is het wat voor mij?

Affirmaties, is het wat voor mij?

De affirmatie gids

Een affirmatie is een positieve gedachte waarin je door herhaling steeds meer gaat geloven en zich in je leven gaat manifesteren. Letterlijk betekent ‘affirmatie’ bevestiging of bekrachtiging. Een affirmatie beïnvloedt je onderbewustzijn en kan dit zo herprogrammeren. Zo kun je jouw brein als het ware trainen in het versterken van positieve gedachten. Dit stimuleert ook je zelfvertrouwen. Affirmaties maken je dagelijks leven een stuk vriendelijker en helpen je met het bewandelen van het pad dat voor jou bedoeld is. 


De kracht van affirmaties

Leer vandaag met ons hoe jij affirmaties kunt uitvoeren. De kracht van de affirmatie ligt grotendeels in zijn herhaling. Je gebruikt hem om iets wat al aanwezig is, te versterken. De positieve gedachten moeten dus bij jou passen. Je maakt affirmaties zo persoonlijk mogelijk, op basis van wat jij in je leven wilt bereiken. Zo creëer je jouw eigen realiteit. 


Voorbeelden van affirmaties

Er zijn ontzettend veel affirmaties toe te passen. Positieve gedachten die vaak worden gebruikt, zijn ‘Ik ben goed zoals ik ben’, ‘Ik heb vertrouwen in mezelf’, ‘Ik heb de kracht om het beste uit mezelf te halen’, ‘Ik leef in het nu’ en ‘Ik verdien liefde’. Jij bepaalt helemaal zelf welke affirmatie je toepast. Om deze zo effectief mogelijk te maken, geven wij van Honojoy je graag wat tips. 


1. Gebruik positieve affirmaties

Door gebruik te maken van een positieve formulering, stimuleer je je positieve energie. Vermijd dus affirmaties als ‘Ik wil niet meer angstig zijn’, maar kies bijvoorbeeld voor ‘Ik ben niet meer angstig’. 


2. Creëer affirmaties vanuit jezelf

Affirmaties kunnen hun positieve effect op jouw gedachtestroom pas hebben wanneer ze vanuit jouw eigen kracht zijn geformuleerd. Voor de rol van anderen is daarin geen plaats. In plaats van ‘Ik wil dat mijn collega minder werk aan  mij overlaat’, formuleer je ‘Ik geef mijn grenzen helder aan’. 


3. Gebruik affirmaties in positieve staat

Wil een affirmatie echt zijn vruchten afwerpen, dan moet je jezelf eerst in een positieve staat brengen. Wannee

r de verbale affirmaties niet overeenkomen met je stemming, zullen ze geen effect hebben. Je onbewuste raakt daar eigenlijk alleen maar van in de war. 


4. Begin met één affirmatie

Ben je nieuw in de wereld van affirmaties? Je positieve energie groeit wanneer je de ruimte neemt om aan jezelf te werken. Dat betekent onder andere met één affirmatie beginnen. Wanneer je voelt dat de positieve gedachte structureel iets doet met je onderbewustzijn, voeg je nieuwe affirmaties toe. 

5. Kies een vast moment

Het fijne van affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt gebruiken. In het begin voelt dit misschien wat onwennig voor je, maar al snel zul je de positieve gedachten als één met jezelf beschouwen. Zeker in het begin is het prettig om een vast moment op de dag te kiezen, zodat je deze gewoonte in je dagelijks leven kunt integreren. 

Vandaag besteld, volgende werkdag in huis

30 dagen bedenktijd

Koop nu, betaal later